מאת מיכאל עינב, מנהל מעבדת "קרן אלקטרוניקה"
למרות שחברת אפל ידועה באיכות הבלתי מתפשרת של מוצריה ועמידה בתקני איכות קפדניים במיוחד, גם מכשירי האייפון האחרונים סובלים לעיתים מלא מעט תקלות טכניות שלא ניתן לפתור באמצעות שינוי הגדרות בלבד. לעיתים מדובר בתקלות עקב שימוש לא זהיר כמו נפילה של המכשיר השוברת את המסך, אך לעיתים מדובר בתקלות שיכולות לצוץ גם אם המשתמש שמר על המכשיר שלו היטב.
אלו הן תקלות האייפון הנפוצות ביותר :
התחממות יתר – התחממות יתר וסוללה שמתרוקנת מהר מדי היא ללא ספק אחת התופעות המעצבנות ביותר והיא תוקפת בעיקר את בעלי המכשירים הישנים יותר כגון אייפון 4 ששדרגו למערכת הפעלה בגרסה מתקדמת יותר.
אגב, ריקון מהיר מדי של הסוללה יכול לנבוע גם מכך שמטעינים את המכשיר באופן קבוע בלי לחכות שהסוללה תתרוקן קודם לכן.
שריטות וסדקים – הכוונה היא לא רק לשריטות על גבי המסך עצמו, אלא גם לשריטות על גבי גוף האלומיניום שהוא עמיד פחות מן המסך עצמו או החלק המתכתי האחורי באייפון 5. לכן, רצוי להשתמש בנרתיק מיוחד המגן גם על החלק הקדמי של המכשיר וסוגר אותו הרמטית כאשר אינו בשימוש.
בעיות קליטה או מיקרופון – תקלה נפוצה באייפון 4 המתרחשת עקב נפילה כאשר האנטנה הפנימית של המכשיר או המיקרופון מתנתקים מן הלוח אם או נפגעים. הדבר יכול להתבטא בקפיצות פתאומיות בקליטה או מצב בו הצד השני לא שומע… מדובר בתקלה שיש לתקן באופן מקצועי מכיוון שלוח האם הוא אחד הרכיבים הרגישים ביותר.
תקלות בלחצן ההדלקה, שקע הטעינה או לחצן הבית – לעיתים כאשר שקע הטעינה מסרב לעבוד עקב חדירת לחות, גם לחצן הבית לא יעבוד באייפון 4. ישנם גם מקרים בהם לחצן ההדלקה לא יעבוד כמו שצריך (אייפון 4 ו – 4s).
בעיות תגובה במסך המגע – לעיתים מסך המגע עצמו לא יגיב או יגיב בצורה חלקית בלבד. באייפון 3 ניתן להחליף את מעטפת ה – touch בלבד ובדגמים חדשים יותר (אייפון 4 ואייפון 5) יש צורך להחליף את כל המסך.
מסך – מלבד שבר במסך עצמו, יש מגוון רחב של תקלות מסך כמו הופעת פסים משונים, שריפה של המסך עצמו שמתבטאת במסך לבן, או מסך כהה מהרגיל. במקרה של תאורה לא אופטימאלית, ייתכן שהתקלה היא ברכיב התאורה ולא בהכרח במסך, אם כי ייתכן גם שמדובר במסך לא איכותי שהוחלף בעבר.
בעיות שמע – אם יש בעיות שמע באפליקציות או בזמן שיחות, יש לוודא שהאייפון מוגדר על רמקול ולא אוזניות או Bluetooth וששקע האוזניות לא חסום או מלוכלך.
כמו כן, אם המכשיר עצמו נרטב, רצוי לא להדליק אותו על מנת לא ליצור קצר ולפנות למעבדה בהקדם האפשרי.
כיצד לתקן את האייפון?
שירות תיקונים מקצועי על ידי אנשי מקצוע מיומנים צריך לכלול שימוש בחלפים מקוריים. אלו הם אמנם חלפים שעולים יותר מחלפים לא מקוריים, אך הם יכולים להבטיח שהתקלה לא תחזור על עצמה במהירות ותדרוש תיקון נוסף. כמו כן, צריך להיזהר מחלקים משומשים ששופצו בעבר מכיוון שהם נופלים אל אותה קטגוריה של חלקים לא מקוריים.
שנית, כשמגיעים למעבדה, צריך לקחת בחשבון שתיקון איכותי הוא גם יסודי ולא מתבצע על המקום. במידה ואי אפשר בשום פנים ואופן להסתדר בלי הטלפון ואין מכשיר ישן שאפשר להשתמש בו, ניתן לבקש מכשיר חליפי במקום לתקופת התיקון לאחר שה – SIM הוצא מן המכשיר התקול והועבר למכשיר הזמני (כך שלא מפספסים שיחות ונשארים עם מספר הטלפון המקורי).
לתיקון אמין ומקצועי ניתן לפנות למעבדת "קרן אלקטרוניקה", רח' אילת 36, חולון, 03-5036702.