סקירה על האייפון מול הבלקברי
אינטרנט
הבלקברי הופך את הגלישה הסלולרית לחוויה בלתי נעימה בעליל, ולדבר אותו עושים רק אם ממש אין שום ברירה אחרת. לא פלא שהאייפון הוא זה שאחראי על מרבית תעבורת האינטרנט הסלולרית – הוא אחד המכשירים היחידים שמאפשר גישה אמיתית לרשת.
שירותים מבוססי מיקום
בכל אחד מיישומי המיקום אותם בדקנו, הבלקברי נתקל בקשיים למצוא את מיקומו באמצעות ה-GPS, ולפעמים נכשל בכך כליל. במקרים בהם הצליח הדבר לקח מספר דקות. לעומתו האייפון הוא הרבה יותר איטואיטיבי ומובן.
ממשק משתמש
יכולות הסיבוב של האייפון והשימוש שהוא עושה במד התאוצה לזיהוי תנועה מאפשרים שימושים , עליהם יכול הבלקברי רק לחלום.
בכל מה שקשור למכשירים עצמם, מצאתי את עצמי לעיתים מזומנות לוחץ בטעות על כפתור המצלמה של הבלקברי, וחסרונו של מאפיין נעילה אוטומטית של המקלדת גרם לכך שבמקרים רבים פנקס הכתובות שלי או פונקציה אחרת היו פעילות כאשר הוצאתי אותו מהכיס.
הכפתורים של האייפון לא נלחצים בטעות כל כך בקלות, ואופציית הנעילה האוטומטית מונעים שיחות אקראיות או עריכה לא מכוונת של פנקס הכתובות.
דוא"ל, לוח שנה ואנשי קשר
אין ספק שבכל מה שקשור לדוא"ל, לאייפון יש כמה בעיות, אבל עבור פלטפורמה כה ותיקה ובשלה, הבלקברי הוא דווקא זה שמפתיע בבינוניותו. באייפון קל מאוד לקרוא, לשלוח, ולארגון הודעות ואנשי קשר, אולם הוא לוקה בחסר בתחום של קבצים מכווצים, טיפול בהזמנות לפגישות, וחיפוש בהודעות. שני המכשירים מאכזבים בכל מה שקשור לניהול אירועי לוח שנה.
יישומים
אם אתם רוצים להשתמש ביישומים על מכשיר נייד, הבלקברי איננו אופציה ריאלית. אם מקום העבודה שלכם מכריח אתכם להשתמש בבלקברי, רכשו לעצמכם אייפוד-טאץ' עבור היישומים.
מסקנות, למרות שנשיא ארה"ב ברק אובמה הינו תומך נלהב בבלקברי, אני ועוד כמה מחברי הינם חובבים מושבעים של האייפון, הפלטפורמה היחידה אשר משתנה בקצב מטאורי, כול יום יוצאות עשרות אם לא מאות אפליקציות וישומים.
אני בחרתי אייפון !!!