לאור הדיווחים, פרסמה אפל שורה של המלצות שאמורות להבטיח טמפרטורת פעולה תקינה, ולמנוע התחממות יתר. את ההמלצות ניתן למצוא באתר האינטרנט של החברה, והן כוללות את הדברים הבאים :
• את השימוש במכשירי אייפון 3G ו-3GS יש להגביל לסביבה בה הטמפרטורה נעה בין 0 ל-35 מעלות צלזיוס. טמפרטורה שאינה בתחום זה עלולה לקצר באופן זמני את אורך חיי הסוללה, או להשפיע על הביצועים.
• את מכשירי האייפון 3G ו-3GS יש לאכסן במקומות בהם הטמפרטורות נעות בין מינוס 20 לבין 45 מעלות צלזיוס. שימו לב: הטמפרטורה בתוך כלי רכב סגורים עלולה להיות גבוהה מ-45 מעלות צלזיוס.
משתמשי אייפון שאינם פועלים על פי ההמלצות הללו עלולים לסבול מהתופעות הבאות:
– טעינת האייפון עלולה להפסיק באופן אקראי.
– הצג של האייפון עלול להפוך פחות בהיר.
– רמת הקליטה הסלולרית עלולה להיחלש.
– מסך ההתראה לגבי חריגת טמפרטורה עלול להופיע, מה שהופך את המכשיר לבלתי שמיש, למעט למטרה של שיחות חירום.
אפל כללה גם את ההמלצות הבאות, אף שרובן אמורות להיות ברורות מאליהן, לפחות עבור משתמשי מנוסים:
• אין להשאיר את האייפון בתוך רכב חונה ביום חם.
• אין להשאיר את האייפון תחת שמש ישירה לפרקי זמן ארוכים.
• הימנעו משימוש ביישומים עתירי מידע כדוגמת GPS או סטרימינג מדיה לפרקי זמן ארוכים בימים חמים או תחת שמש ישירה.
ההערות לעיל מכוונות במיוחד עבור משתמשי אייפון 3G ו-3GS, אולם הן רלוונטיות באותה מידע לדור האייפון המקורי (שככל הנראה אינו כולל מסך התראת טמפרטורה). בנוסף להמלצות הרשמיות של אפל, כדאי לפעול על פי כללי האצבע הבאים: קודם כל, נסו לא להפעיל יותר מדי יישומים במקביל ביום חם או תחת שמש ישירה, זאת על מנת למנוע התחממות יתר. ככל שמפעילים יותר יישומים, כך יש צורך ביותר כוח מהסוללה, מה שגורם להתחממותה ולהתחממות הרכיבים הקרובים אליה. שנית, אל תיכנסו לפאניקה במידה שהמכשיר אכן מתחמם. כל המכשירים הניידים, כולל טלפונים סלולריים, נטבוקים, מחשבים ניידים וכדומה נוטים להתחמם בימים חמים או לאחר שימוש אינטנסיווי. עם זאת, במידה שהמכשיר מתחמם עד שקשה להחזיקו ביד לאורך זמן, כבו אותו ותנו לו להתקרר. ולבסוף, אם אתם ממש חייבים להשתמש באייפון בסביבה חמה, נסו לשמור אותו בצל, או לפחות לא תחת שמש ישירה.
קרדיט:דה-מארקר