קריפטו הוא אחד הנושאים החמים ביותר כרגע, לא רק בתחום הפיננסי אלא בכלל. בין אם אתם משקיעים, חושבים על זה או סתם מתעניינים בתחום, כנראה שכבר שמעתם לא מעט דעות, עובדות והערכות על מצב ועתיד המטבעות הדיגיטליים. במאמר זה, אספנו לכם כמה עובדות מפתיעות, שאפילו המומחים הגדולים מבינכם אולי לא מכירים.
לא חייבים לרכוש כדי להשקיע
אם אתם חולמים להחזיק ביטקוין או מטבע אחר, אבל אין לכם כסף להשקיע או שאתם חוששים להיכנס לתחום, חשוב תהיו מודעים לאפשרות נוספת. כיום, אפשר להזמין כרטיס אשראי קריפטו ולהתחיל לצבור מטבעות. איך? פשוט מאוד – כל רכישה בכרטיס הופכת למטבע קריפטו, ביחס המרה מסוים, אשר משתנה בין החברות והבנקים.
נכסי NFT הם לא מטבעות
NFT הם אמנם נכסים דיגיטליים, אך יש הבדלים משמעותיים בינם לבין מטבעות הקריפטו. הם טוקנים, שלא נועדו להמרה, לא ניתן לחלק אותם וגם לא לשכפל. הפופולריות של NFT גואה, כי הם נתפסים בתור אפיק השקעה אלטרנטיבי מוצלח, אך חשוב שתזכרו כי הם לא אמצעי תשלום.
דוג'קוין התחיל בתור בדיחה
אתם ודאי יודעים כי מסתורין רק אופף את המצאת הביטקוין, ושלמעשה אף אחד לא יודע מי יצר אותו. בניגוד לזה, סיפור היווצרות המטבע דוג'קוין ידוע, ואף משעשע. מדובר במטבע חם מאוד, והוא בכלל התחיל כבדיחה.
מפתחי המטבע ביססו אותו על מים שהיה ויראלי באותה תקופה, של כלב עם מבט כאילו מופתע. הם לא ציפו להצליח, אך כיום המטבע שלהם נלקח ברצינות רבה מאוד.
מישהו מוויילס רוצה לחטט בזבל כדי להשיב ביטקוין אבוד
בשנת 2913, ג'יימס האוולס הוולשי זרק כונן קשיח, עליו היו 7,500 ביטקוין. כאשר הוא קלט מה עשה, וככל שהשווי של המטבע הלך וטיפס, הוא החליט לנסות למצוא את הכונן. כעת, הוא מנסה לגרום לעירייה להרשות לו לבצע חיפושים במזבלה, והוא אפילו הציע להם אחוז מסוים מהכסף, אם אכן ימצא את האבדה היקרה.
אילון מאסק משפיע על מחירי קריפטו
אילון מאסק נמצא המון בכותרות, והוא גם אחד המשפיעים הכי גדולים על מחירי המטבעות. כאשר הוא מצייץ או מדבר על עולם הקריפטו, השווקים מאזינים, או לפחות חלק גדול מהעוקבים שלו. מאסק השפיע בעבר על מחירם של ביטקוין ודוג'קוין, כאשר דיבר על מטבעות שטסלה תסכים לקבל, ועל ידי התבטאויות נוספות, כולל בזמן הופעה בתוכנית סאטרדיי נייט לייב.
יש מדינות שמחרימות מטבעות דיגיטליים
במאי 2021, סין הודיעה כי תהיינה השלכות, לחברות אשר משתמשות בציוד כריית קריפטו. שלושה חודשים לאחר מכן, רמת פעילות הקריפטו במדינה ירדה לאפס. יש המאמינים כי כרייה עדיין מתרחשת, תחת מעטה תוכנות VPN, אבל סין בהחלט מקשה על כך, ויש גם עוד מדינות ברחבי העולם שלא רוצות לתמוך בקריפטו.