מה אתם אוהבים לאכול בארוחת הבוקר שלכם? כריך? חביתה? שייק בריא? תתפלאו, אבל התשובה הזו יכולה להיות שונה מאוד, אם שואלים אנשים ממדינות שונות ברחבי העולם.
בכל מקום יש מסורת ומנהגים אחרים, ולכן התחלת יום סטנדרטית עשויה להיראות אחרת לגמרי, בהתאם למיקום על פני כדור הארץ. בחלקים מסוימים של העולם, ארוחת בוקר יכולה להיות מרקים חמים או נקניקים, בעוד אחרים מסתפקים במאפה פשוט או בדייסה.
במדינות מסוימות מאמינים כי ארוחות בוקר הן החשובות ביותר מכל הארוחות, ובמדינות אחרות לא מייחסים להן את אותה משמעות.
כך נראות ארוחות בוקר במדינות שונות בעולם.
טורקיה
הארוחה: פותחים שולחן.
Kahvalti, ארוחת הבוקר הטורקית המסורתית, היא סיבה נפלאה לקום מהמיטה. זוהי פריסה מדהימה של שלל מאכלים, כולל לחמים, גבינות רכות ושמנת, זיתים, עגבניות, מלפפונים, נקניק טורקי חריף, וגם מגוון ריבות, מרמלדות ודבש. אל תחמיצו את המנמן, ביצים מקושקשות נוסח טורקיה, וכמובן, את התה והקפה המפורסמים של המדינה.
קוסטה ריקה
הארוחה: גאיו פינטו.
הדרך הטובה ביותר להיכנס לרוח של קוסטה ריקה, היא להתחיל את היום עם צלחת גדולה של גאיו פינטו. מנת האורז והשעועית המוקפצים, מבושלת עם פלפל אדום, כוסברה, בצל והרוטב המיוחד של המדינה, סלסה ליזאנו. המנה מוגשת לצד ביצים, אבוקדו או גבינה.
מלזיה
הארוחה: נאסי למק.
הודות להשפעות התרביות המגוונות במדינה, מלזיה מתהדרת במגוון אפשרויות של ארוחות בוקר עם שורשים הודיים, סיניים או מערביים, אבל הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום היא עם צלחת נאסי למק.
באופן מסורתי, המנה מגיעה עטופה בעלה בננה (מה שהופך אותה לארוחה ניידת לחלוטין), והיא מורכבת מתלולית של אורז קוקוס עשיר ומתוק, מעוטר בשילוב כלשהו של אנשובי, מלפפונים, בוטנים קלויים, ביצים קשות ורוטב מלזי חריף.
סין
הארוחה: דים סאם.
למעשה, אנחנו לא מדברים פה על ארוחת בוקר, אלא על הארוחה שלמעשה הומצאה בסין עוד הרבה לפני שהפכה לטרנד גדול ברחבי העולם – בארנץ'.
דים סאם, מאכל אהוב מאוד ברחבי העולם, מוגש באופן מסורתי בשעות הבוקר המאוחרות וכולל מגוון של לחמניות מאודות, כופתאות, לחמניות אטריות אורז, קונג'ים, מרקי אטריות, עוף מצופה דביק וירקות מטוגנים.
צרפת, ספרד ואיטליה
הארוחה: קפה ומאפה או טוסט.
שלוש המדינות הלטיניות חולקות את פילוסופיית ארוחת הבוקר הזו, שקשה לא לאהוב. בצרפת, ספרד ואיטליה לא מקבלים את הרעיון לפיו ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר, ורבים נוהגים להסתפק בקפה כדי להתחיל את היום.
אם בכל זאת רוצים להוסיף מזון כלשהו לארוחה, נהנים ממאפה פשוט כלשהו. בצרפת, הבחירה הפופולרית ביותר היא קרואסון, באיטליה בוחרים לצרף לקפוצ'ינו את הביסקוטי ובספרד מעדיפים טוסט (למשל, עם עגבניות ושמן זית) לצד קפה קון לצ'ה.
במדינות אלה, מעדיפים לשמור מקום לארוחות העשירות של שעות הצהריים והערב.