על הטכנולוגיה: ענן המחשוב הוא ההגדרה ליחידות מחשב מרוחקות שמספקות משאבים, כגון זיכרון ועיבוד, לצד תוכנות. כתוצאה מכך, אין המשתמשים צריכים לרכוש ולנהל משאבי ומערכות מחשוב ובמקום זאת שוכרים אותם כשירות מספקים שמעמידים כוח מחשוב שהגישה אליו תהיה דרך האינטרנט. ברמה הארגונית, מאפיין זה מסייע להימנע מהוצאות גדולות על רכישת ציוד ותוכנות תשתית ומהצורך לנהל אותן.
המשתמש בענני מחשוב עשוי להיות ארגון גדול, בינוני או קטן, או גם אדם בודד. הספק הוא בדרך-כלל חברה גדולה, שפיתחה תשתיות מתאימות ומספקת שירותים למספר גדול של משתמשים.
החזון של ענן המחשוב הוא לאפשר למשתמשים להתחבר לכל שירותי המחשוב, להם זקוקים באמצעות האינטרנט, באופן דומה להתחברות לרשת חשמל. אחד היתרונות בשימוש במערכת מחשוב ענן, הוא היכולת לספק צמיחה מהירה לארגונים מבלי להשתמש במשאבי מחשוב חדשים (Scalability).
* חברות ישראליות בתחום: גיזמוקס,We! מקבוצת חילן-טק, CloudShare, מקנטו ו-Perfecto Mobile.
* חברות בולטות בעולם בתחום: IBM, אמזון, מיקרוסופט, HP, EMC, VMware, סיסקו ואחרות.
* למה התחום חם: בעיקר בגלל עלויות. חיסכון בעלויות רכישת ותחזוקה של ציוד חומרה, חיסכון בעלויות תוכנה, חיסכון בעלויות כוח אדם לתחזוקה ותפעול של מערכות התשתית במרכז המחשבים של הארגון, וכן תפעול ותחזוקת התשתיות נעשית על-ידי מומחי הספק באתר הספק. כמו-כן, עם ענן מחשוב אין צורך בתוכניות התאוששות מאסון כגון DRP, או תשתיות דומות.
* תחזית להמשך: העננים כבשו בשנה האחרונה את עולם מערכות המחשוב. חלק מהטרנד הזה הוא ניתוח לצרכים שיווקיים של התופעה, אולם הבסיס הונח. אם עד כה היינו רגילים למצוא אותם על המחשב האישי או במרכז הנתונים הארגוני, בעוד מספר שנים, כך לפי חברות המחקר, יעבור חלק גדול מהשוק הארגוני להשתמש במודלים שכוללים גישה למשאבי מחשוב מרוחקים.
קרדיט:גלובס